В Чехії кількість вакансій в технічному, виробничому та IT секторі зросла на 100%

У порівнянні з минулим роком, в зв’язку з ростом економіки в Чехії кількість вільних робочих місць в деяких чеських областях зросла на 100%. За інформацією Grafton Recruitment, нових працівників найчастіше шукають на виробництво і в відділи продажів. Потрібні також фахівці з контролю якості та виробничих технологій. Технічні спеціальності складають 2/3 від загального числа вакансій.

Чеські фірми намагаються заповнити дефіцит кадрів за допомогою іноземців. Для працевлаштування їм потрібно опанувати чеською на мінімальному рівні і бажано бути громадянином ЄС. Найчастіше на роботу в ЧР влаштовуються словаки, поляки, болгари і румуни. З України охоче приймають програмістів і розробників, незважаючи на складності з оформленням віз і документів.

Складнощів з працевлаштуванням не виникає у тих українців, хто має диплом про вищу освіту в Чехії. Ступінь бакалавра можна отримати за 3-4 роки навчання, а магістра – за 1,5 – 2 роки. Вступ на магістратуру чеських вишів – одна з найпопулярніших програм нашої компанії. Це й не дивно – навчання в Чехії в державних університетах – безкоштовне! А технічні вузи приймають абітурієнтів без вступних іспитів.

Встигніть забронювати підготовчу програму зі знижкою 650 євро до 29 лютого 2016 года!

Меню